Ķimeņu siers
Tradicionāli Līgo un Jāņu svētku galdā tiek likti visādi lauku labumi, pamatā piena produkti, mājās gatavota maize, alus un cūkgaļas kūpinājumi, bet pats lielākais svētku cienasts ir mājās gatavots un siets Ķimeņu siers no lauku piena un pievienotām ķimenēm.

Ķimeņu siers apļa forma simbolizē sauli un pasauli tās veselumā. Laužot pa gabalam no siera, katrs paņem sev daļu saules spēka. Ķimeņu siers, ko gatavo Z/s Celmi ir tikpat vērtīgs, kā izsenā tradīcija jo tas ar rokām, pēc tradīcijas receptes tiek gatavots teju jau 20 gadus.

Arī šogad, īstiem mājas siera cienītājiem tiks piedāvāts Ķimeņu siers. Turklāt, lai dotos ciemos, siers ir skaisti jāiesaiņo namamātei un namatēvam, par ko ir arī padomājuši siera sējēji. Proti, sieram iespējams klāt nopirkt īpašu siera auduma maisiņu un pasniegt to kā cienīgu DĀVANU Līgo un Jāņu svētkos.

Lai jautra svinēšana!