Kas jāzina par mājas sieru?
Mājas siers ir vērtīgām uzturvielām bagāts produkts
Kāpēc mājas siers ir tik vērtīgs un kāpēc tas jāiekļauj savā ēdienkartē?
Pirmkārt, jau, Latvijā siers ir ļoti iecienīts produkts un ir teju katras ģimenes pamatēdienu sastāvdaļa gan uz maizītes, gan salātos, gan siltajos un saldajos ēdienos. Otrkārt, mājas siers papildina un piešķir ēdienam jaunas garšas nianses un, lai kuru mājas sieru pievienotu ēdienam, tas veidos bagātīgu garšas buķeti, un treškārt, tas sniegs cilvēkam tik nepieciešamās olbaltumvielas, minerālvielas un vitamīnus.
Šajā ziņā mājas siers, neapšaubāmi, ir ļoti augstvērtīgs un veselīgs produkts.

Mīts par „trekno” mājas sieru
Jāņem vērā, ka “Bez taukiem nav laba siera”
Siers ir arī bagātīgs taukvielu avots. Tauki sieram nodrošina garšu, aromātu, plastiskumu, konsistenci un krāsu. Daudzas daiļā dzimuma pārstāves, kas ievēro diētas vai vienkārši seko līdzi uzņemtajām kalorijām, būs patīkami pārsteigtas, ka no mājas siera nav jāatsakās. Gluži otrādi, tam ir tik daudz olbaltumvielu, un salīdzinoši, neliels tauku daudzums, ka tie tiks iekļauti Jūsu ēdienkartēs. Mājas siers nebūt nav trekns produkts un tam ir savs izskaidrojums. Proti, tas, ka uz mājās siera vai kāda cita siera anotācijas norādīts, ka konkrētā siera šķirne satur 50% tauku, nebūt nenozīmē, ka puse no mājas siera vai siera ir tauki. Siera ražotāji norāda tauku daudzumu sausajā masā (tas ir, tauku daudzums siera masā, ja no tās atdalītu visu ūdeni). Bet ūdens daudzums sierā var būt visai ievērojams – no 30 procentiem cietajos līdz pat 70% svaigajos sieros. Tā kā mājas siers ir svaigais siers, tad mājas siers sastāv no lielāka ūdens daudzuma
kopējā siera masā, līdz ar to kaloritāte tam ir zemāka kā citiem sieriem. Vidēji mājas siers, kas ražots Z/S Celmi satur 270-400kkal/100gr, atkarībā no pievienotajām papildus sastāvdaļām, piemēram, vai tas būs klasiskas jeb tradicionālais mājas siers jeb mājas siers ar sēkliņām, vīna cienītājiem, mājas siers ar žāvētiem augļiem un riekstiem un citi mājas sieri.